Make your own free website on Tripod.com

FLORIS & De Heilige Nagel

(Het Interview)
Vergroting
(foto:Erik van 't Hullenaar)

Florishome

Sinds het begin van de opname's op 8 augustus 2003 verdiep ik mij in deze, wat moet worden, Nederlandse spectaculaire avonturenfilm. De mensen achter de schermen en ervoor natuurlijk, de filmlocatie's waaronder mijn woonplaats, de gebruikte attributen enz, enz. Het verzamelen van foto's en de daarbij behorende verhalen heeft mijn prioriteit. En dan bedoel ik natuurlijk niet de foto's uit boekjes en uit kranten. Vooral foto's genomen door voorbijgangers of van degene die bij de opnames aanwezig waren sieren het beeld. Floris in een stoer tenué met zonnebril, dat zijn prachtige plaatjes. Verder is alles welkom natuurlijk als het maar gek is. Op deze site vertel ik mijn eigen belevenissen rond Floris maar ook de nieuwtjes en feiten over de speelfilm. 
 
Allereerst mijn intervieuw afgenomen op 1-12-'04 door Joost Ariaans voor het dagblad 'De Gelderlander'.  Onder de kop 'Floris-fanaat ziet held graag zwart-wit' was dit artikel op zaterdag 4-12 te lezen op de voorpagina van De Betuwe. Na het verschijnen van dit artikel zijn er voor mij nog een aantal leuke dingen gebeurt wat u verderop nog wel zult lezen. Ik wens u veel kijk en lees plezier toe.         

Mail voor Doornenburg Online

De Officiele 'FLORIS de film' website Online.

Michiel Huisman

Floris

Birgit Schuurman

Pi

Een kleurrijke website met alle informatie over de film. Sinds enige tijd gaat HeadLand Webdesign in opdracht van Independent Films de website's bij de nieuwe uitgebracht films maken. Met deze website leveren zij toch een prachtig stukje werk af. Een prima keus van Independent, mijn complimenten. De site bied foto's, bureaubladen, info over de crew, cast, het filmverhaal, links, nieuws en natuurlijk de trailer van Floris. De website is helaas niet meer te bezoeken.

FLORIS op DVD.

(Universal)

(Nederland)

DVD Cover

Te koop vanaf - 14-04-2005 / Te huur vanaf - 12-04-2005
Speelduur (min.) - 105
Ondertiteling - Engels
Menu talen - Nederlands
Beeldformaat - Anamorphic widescreen
Audio (Audio type) - Nederlands (Dolby Digital 5.1),
                                        Nederlands (Stereo), Nederlands (DTS)
Kleurfunctie - Kleur / Regiocode - 2
DVD Extra's - making of, Bloopers, de Kaasmeisjes, Storyboards-1, Storyboards-2, Ei, ei, ei, lange versie, Vrouwen, lange versie, Alternatieve openingscene.

FLORIS en De Heilige Nagel.

(foto: Speurders.nl)
Vergroting
(De Reliekschrijn)

(foto: André Lassen)
Bezoek hier de site van André Lassen.
(Beeldhouwer, Zilver- en Zwaardsmid)

De in vaktermen genoemde Reliekschrijn, de houder van De Heilige Nagel werd op 6-1-'05 door Johan Nijenhuis aangeboden als 1 van de 73 items voor de internetveilingsactie op Speurders.nl waarvan de opbrengst ten goede komt aan de slachtofferhulp in Azië. Dit reliek is gemaakt van zilver, 24-karaats verguld met edelsteentjes Latis lazuli en Amethist(blauw/paars) door de kunstenaar André Lassen. Dit prachtige film-attribuut ging op dinsdag 11 januari om 12:00 uur van de hand voor het schamele bedrag van 1600 euro terwijl het maken van dit reliek bijna het dubbele had gekost namelijk 3000 euro.
 
Tijdens de tv-uitzending ''Actie voor Azië'' op 6 januari zou dit reliek extra onder de aandacht worden gebracht door regisseur Jean van de Velde en  journaliste Wilma Nanninga. Maar die avond bleek het reliek op onverklaarbare wijze verdwenen te zijn. Achteraf blijkt dat het reliek bij toeval in de handen terrecht kwam van Floris van de Velde, Productmanager van UNICEF die het later weer overhandigde aan een notaris die de nieuwe speelfilm Floris ook nog niet had gezien, dus ook niet wist wat het voor moest stellen. Deze borg het pakketje netjes op in de kluis. Toen in de krant het bericht verscheen over het verdwenen reliek melde de Haagse notaris zich in het weekeinde van 8/9 januari bij de producent NL Film.        

GIRO 555, Bezoek hier de site.

(Artiesten voor Azie)

Van 4 t/m 11 januari werden er 73 items van bekende nederlanders per opbod verkocht. Ruim 550.000 bezoekers trok deze internetveiling voor het goede doel. De totale opbrengst van deze verkochte items bedroeg 86.486 euro. De Benefiet single van de 'Artiesten voor Azie' met de titel 'Als je iets kan doen'  was voor het eerst te horen en te zien tijdens de tv-uitzending Actie voor Azie. De clip werd gemaakt door Floris regisseur Jean van de Velde.  

De Gouden Film voor FLORIS.

(De Gouden Film)
Bezoek hier De Gouden Film website.

(FlorisDeFilm)
Vergroting
(kasteel Doornenburg)

Vrijdag 7 januari werd aan de film Floris De Gouden Film toegekend. Deze prijs is in het leven geroepen ter stimulering van de Nederlandse filmindustrie en als motivering van het publiek om de Nederlandse films te gaan bekijken. De prijs in de vorm van een houten beeldje met daarin een stukje film wordt uitgereikt aan de Producent en de Regisseur namens de crew en aan de hoofdrolspelers namens de cast. Op naar 400.000 bezoekers, Platina.     

Omroep Gelderland en FLORIS ?

(Dinsdag 4 januari 2005)
Bezoek hier Omroep Gelderland.
(Ik met m'n grootste fan)

(Inge Delleman)
Vergroting
(Tijdens 't Interview)

Na een uitnodigend telefoontje van Boudewijn Bleekman (redacteur/regisseur) op 28-12 voor een interview in het radio
programma Dubbeluur op dinsdag 4 januari was het even slikken. Het bevestigingsmailtje die middag bracht ook geen rust ".. 250.000 tot 300.000 luisteraars ..''  en ''.. breng wat leuke Floris-spullen mee ..''.

(Boudewijn Bleekman)
Vergroting
(Rondleiding)

(Studio)
Vergroting

Bij onze aankomst werden wij gastvrij ontvangen en nemen plaats aan een grote tafel met uitzicht op de radio-studio waar op dat moment presentatrice Inge Delleman het varioprogramma Dubbeluur presenteerde. Boudewijn vroeg mij nog of ik mee wou praten in het programma-item het 'Telefoonkwartier' wat mij niet verstandig leek aangezien ik nogal bezig was mijn zenuwen in bedwang te houden. De tas met Floris-spullen werd door Boudewijn alvast gedeeltelijk uitgelegd over de studiotafel waarna Inge ons uitnodigde in de studio. Mijn vrouw en dochter namen plaats op de tribune en ik naast Inge achter de microfoon. Het interview opent met de tune van de oude Floris-serie afkomstig van m'n LP-'Floris en de Fakir'. Zonder van te voren doorgenomen te hebben wat er gevraagd zou worden, wat bij mij onzekerheid teweeg bracht, verliep het gesprek redelijk en vloog het kwartiertje voorbij. Na de afsluiting nemen wij afscheid van Inge en ontvang ik van Boudewijn het interview op CD en tevens een kleine rondleiding in de TV-studio. Boudewijn beloofde mij nog wel Paul Verstegen(De man achter de documantaire 'De Ridder en de Fakir' uit '99 tevens werkzaam bij deze omroep) mijn telefoonnummer te geven want hij is tenslotte de echte Floris expert. Iedereen bedankt, het was een hele ervaring kan ik wel zeggen tussen jullie professionals.             

Premiére Cape van FLORIS geveild.

(foto: Casper van Zon)
Vergroting

(www.ricardo.nl)
Vergroting

De Cape die Michiel, alias Floris, droeg tijdens zijn aankomst te paard bij het Tuschinski Theather is verkocht.  Op deze Cape, speciaal voor deze gelegenheid ontworpen, kon men vanaf 20-12-2004 om 11:27 uur bieden voor het goede doel. Deze veiling was onderdeel van een grote veilingsactie genaamd, ''Serious Request For Darfur'' op touw gezet door radio 3FM. De opbrengst is voor een noodhospitaal voor het Rode Kruis in Darfur. De Cape was voorzien van het familiewapen(logo) van het geslacht Floris en eveneens gesigneerd door de cast en crew. Via de veilingwebsite van Ricardo.nl is de Cape op 30-12-2004 om 12:00 uur verkocht voor maar liefst 400 Euro. Na 43 biedingen wordt de Cape nu gedragen in Enschede.

Gesigneerde FLORIS filmposter.

Bezoek hier de site van Netwerk6.

Vergroting

Als je net als ik, vanaf het begin van de opname's, elke dag op de hoogte wilt blijven met informatie rond de speelfilm Floris zou je kunnen gaan bellen of schrijven waar ik overdag i.v.m. m'n werk helaas niet aan toe kwam. Internet is hiervoor een uitkomst. Via zoekmachine's zoeken, nagelang de info mail versturen, en de volgende dag het resulterende antwoord lezen. Aangezien iedereen zijn dagelijkse werkzaamheden heeft zit men niet te wachten op vragen van een of andere Floris-gek wat natuurlijk begrijpelijk is.   

Bezoek hier de site van Independent Films.

Margot van der Lely (Independent Films) en Fabian Ruitenberg (Netwerk6) zijn twee mensen waar ik altijd terecht kon met mijn vragen en waarvan ik natuurlijk ook antwoord kreeg. En dat niet alleen, zij waren ook degene die mij de filmposter van Floris toe lieten komen. Nee, niet zomaar een filmposter maar gesigneerd door Michiel Huisman alias Floris Junior. Deze, volgens Margot, één van de tien gesigneerde posters, hangt met trots ingelijst aan mijn muur. Langs deze weg wil ik hen nogmaals bedanken voor alle informatie en deze unieke verrassing. Het attribuut op de foto, onder de ingelijste filmposter, is weer een heel ander verhaal.

The Making of FLORIS.

(logo: Netwerk6)
Bezoek hier Netwerk6 Produkties.

(foto: SBS6/Netwerk6)

(tv-shot)

Netwerk6 Produkties, gespecialiseerd in het maken van 'making of' -programma's, maakte allereerst de tweemaal 7 min. durende tv-special over de Floris film voor Z@ppelin. Dit was voor het kinderprogramma TienPlus en werd uitgezonden op 11/12 Dec. De uitzending van 'The making of' volgt op 19 Dec. om 12:25 op SBS6. De 25 min. durende kijk achter de schermen laat je spetterende filmflitsen zien, interviews en natuurlijk de beelden van de filmopname's op verschillende locaties in binnen- en buitenland. Hier volgen enkele filmlocatie's: *kasteel Gravesteen(Gent), kasteel Doornenburg, Cabauwse Molen bij Lopik en de studio in Almere. Interviews met: *Michiel Huisman, Birgit Schuurman, Linda van Dyck, Victor Löw, Daan Schuurmans, IJsbrand Chardon, Jean van de Velde, Kees Boot, Tara Elders en Henk Poort.
(foto: Cabauwse Molen)
Bezoek hier de Cabauwse Molen.

(Stuntteam de Beukelaer)
Bezoek hier het Stuntteam.
(Cabauwse Molen)

Camera: Leandro Bistolfi, Frank van Soest
Geluid: Willem Spier, Boudewijn van den Bosch
DV-Cam: Jeroen van Esch
Producent: Guido van Garderen
Regie: Fabian Ruitenberg
Met dank aan Nijenhuis & de Levita Film & TV, Independent Films Nederland, Rachel van Bommel en Margot van der Lely,
 
©Netwerk6 BV 2004.(Herhaling: 26 Dec. om 16:35, SBS6)

Mijn FLORIS Premiére te Heerlen.

(poster: Royal Theather)
Lees hier het verslag van mijn FLORIS Premiére

(Royal Theater by night)
Bezoek hier het Royal Theater

Aangezien, bij nader informeren, het Tuschinski was volgeboekt bleef er niets anders over dan kaartjes zien te bemachtigen voor de landelijke Premiére van Floris in het Royal Theater te Heerlen. Op de site van het Royal lees ik dat de voorverkoop van de premiérekaartjes die middag (Zaterdag 20 Nov.) om 13:30 van start zal gaan. Direct een reserveringsmailtje voor twee kaartjes verstuurd en kreeg als antwoord '' kaartjes kunnen niet gereserveerd worden'' . M'n volgende mailtje met de vraag of de kaartjes via internet te koop waren werd ook negatief beantwoord maar tegelijk werd mij de kans geboden, als ik snel zou reageren, het bedrag over te maken en alsnog twee kaartje toegestuurd te krijgen. Dank je wel Laurens. Lees het verslag van mijn Floris Premiére onder de Royal-poster.    

Premiere FLORIS was groot succes.

(foto: FilmFocus.nl)
Bezoek hier FilmFocus
(Patrick van Emst)

De Premiere van Floris maandagavond 13 December in het Tuschinski Theater was een groot succes. Nadat bijna alle acteurs door echte Hollywood limo's waren voorgereden bij de rode loper, verschenen even later Birgit en Michiel te paard! Birgit zag er in stijl uit in haar rode Aziatische jurk, die helemaal aansluit bij haar rol als Pi. En Michiel kwam als echte ridder op het witte paard aangereden. Zelfs de interviews op de rode loper deed hij vanaf zijn paard. Al met al een indrukwekkende entree aldus de Florisfilm site. 

FLORIS Stal Mansour.

(ingang Stal Mansour)
Bezoek hier Stal Mansour.

(foto: Stal Mansour)

(Rik Steijn en Inge van Soest)

Voor diegene die eens achter de schermen van de film Floris willen kijken kunnen terrecht op de site van Stal Mansour. Zij waren vanaf het begin nauw betrokken bij de opname's. Paardrijlessen voor Michiel en Birgit, en het aanleveren van paarden voor de film waren hun voornaamste bezigheden. De acteurs werden tevens deskundig begeleid door Inge en Rick in de omgang en het berijden van de paarden tijdens de opnames. De naam van de stal wordt in de film gebruikt door Victor Löw, alias Floris sr., als hij roept "...zadel Mansour...''. Op woensdag 5 januari '05 heb ik ze in hun stallen mogen ontmoeten. Een verslag hierover volgt. Bezoek via de wegwijzer de website van Stal Mansour.

IJsbrand Chardon en FLORIS.

(foto: IJsbrand Chardon)
Bezoek hier IJsbrand Chardon.

(foto: IJsbrand Chardon)

4-span

IJsbrand Chardon was eveneens zeer nauw betrokken bij de film Floris met paardrijlessen voor de acteurs en het aanleveren van paarden. En wie kan hem nou beter voorstellen dan Daan Schuurmans dat doet in 'The making of Floris'.
 
... '' Dit is IJsbrand Chardon, 17 voudig Nederlands kampioen, 3 voudig regerend wereld kampioen vierspan rijden'' ...
 
 

De avonturen van FLORIS in boekvorm.
Titel: - Floris/ De roman/  Eerste Rang/ ISBN: - 907711999x / Auteur - G. de Fokkert.

FC KLAP
Bezoek hier FC KLAP.

Gijsbert de Fokkert

Auteur

November 2004, vlak voor de premiére van de film presenteert FC KLAP de roman Floris, vrij naar het script van Gerard Soeteman, de geestelijke vader van onze held. Aangezien ik een niet al te grote leesfreak ben ging deze roman toch in één adem voor de bijl. Vanaf de eerste tot de laatste bladzijde bleef het verhaal mij boeien. Af en toe iets te lief en onrealistisch maar dat krijg je al gauw als er oosterse vrouwen in het spel zijn. De film nog niet gezien hebbende vond ik deze avontuurlijke roman zeker de moeite waard. Gijsbert bedankt voor het kostenloos toesturen van een gesigneerde uitgave. 

Extra informatie: Ingenaaid: 107 pagina's/ Gewicht: 139 gram/ Formaat: 201x125x12 mm/ Prijs: 7,95 euro

FLORIS in Hollywood.

Een uitgebreid verslag hierover is onderweg.
Lees tot die tijd het volgende ...

** Floris in hollywood ...... lees HIER meer. **

Holiday on ice website.

NL Film & TV maken Floris.

(NLFilm&TV)
Bezoek hier de site van NLFilm&TV.


(Johan Nijenhuis en Alain De Levita)

Er over denken en praten is tot hier aan toe, maar wie durft het aan? Een waardige opvolger van de zwart/wit tv-serie Floris, in kleur en dan ook nog een speelfilm. Een echte uitdaging voor deze twee kanjers van producenten, Johan Nijenhuis en Alain De Levita. Met de eerder verschenen films o.a. 'Costa, Volle Maan en Snowfever' en verschillende tv-producties hebben zij hun sporen intussen wel verdiend. Door de nog steeds met de gouden hand schrijvende Gerard Soeteman en de ingenieus ingestelde regisseur Jean van de Velde is er een boeiende, komische en vooral een avontuurlijke familiefilm op het doek verschenen. De oude held blijft bestaan en een nieuwe is geboren.